Div-1) ADSL diverseside
/la8ak/12345/div-1.htm


Moderne teknikk-terror!


ADSL modem

Mens delefilter og ruter lett kan plasseres på vegg er det ikke tenkt så langt når det gjelder ADSL modem.
Jeg ser ikke noe poeng i å underkaste meg andres dumheter og har i farten laget en midlertidig kassett slik at
også dette kan plasseres på veggen.
Det er antakelig meningen at 'beste måten' er å ha mest mulig slengt utover gulvet. Her har jeg hengt opp ekstra padde for 220V uttak, en eller annen socialdemokrat har antakelig bestemt at det ikke skulle være mulig, men jeg trosser han......
Merk idiotkoplingen helt til høyre. Har lagt opp kabelforbindelser mellom forskjellige rom og koplet til kroneblokker, men slikt skjønnte ikke folkene fra SECTOR ALARM og skjøtte seg inn på forbindelseskabelen mellom ISDN NT2 box og kroneblokk, ser helt jævlig ut, skulle ha klaget for lengst, her er det folk som ikke kan sitt fag!
Batteri-eliminatorer er vist for ADSL modem, telefon (den til høyre er for batteridrill)
Undrer hvordan man kan få ryddet opp i ledningsrotet?

Her har jeg forøvrig - basert på erfaring - trosset allverdens bedrevitere og montert opp en 3-pins telefonkontakt, de er absolut det beste man kan bruke mot en telefonlinje, fordi de tåler at man trekker ut linjen av og til. Flere av mine RJ45 kontakter har etter hvert tatt kvelden fordi de ikke er laget for å bli berørt!

Spektrum for ADSL: fra ca 140kHz opp til 1,1 MHz
Slik jeg tror oppkoplingen er...
For ISDN ligger det 40VDC mellom de to linjene ut mot telefon-apparatene, denne spenningen reverseres hvis nettspenningen faller ut slik at det bare er apparater som er spesielt strappet som vil virke, PC er ikke avhengig av denne spenningen for å virke
Ruteren min har i tillegg til 4 vanlige porter også noen trådløse-, men de ønsker jeg ikke å bruke, det er akkurat nok radiosignaler og støy i området.
Frekvensområder må ikke tas helt høytidelig, det er basert på gjetninger og antydninger fra andre som har mere innsikt enn meg.
Om beskyttelse mot lyn med ekstra skilletrafo, se side n11BACK

2004.07.14